Signal Mountain Residence

This mountainside residence was designed for a couple intending to move from their downtown loft to the beautiful mountains surrounding Chattanooga. The lot chosen was undeveloped, but had an existing driveway which wraps around from the road to a clearing. The house was designed to address the site conditions. It also takes into account the lifestyle of the owners, their love of entertaining guests, their need to accommodate out of town family frequently, and their love of large, open floor plans and spaces.

The front facade was kept simple, as it faces a wooded area and is accessed only by the stairway ascending from the drive or from a winding footpath through the trees. The rear facade looks out over the mountain and Soddy Lake, and addresses this condition with large windows and a full-length back deck.

Show More

© 2017 by Studio323